maanantai 4. elokuuta 2014

H-hetkellä

Tässä sitä istutaan lentokoneessa valmiina seikkailuun. Edessä on totaalinen hyppy tuntemattomaan ja mieli on ihmetystä täynnä. Vieläkään ei tahdo uskoa todeksi, että tässä sitä vaan ollaan. Viimeinen viikko on ollut melkoista pyöritystä kaikkien valmistelujen kanssa, enkä vieläkään ole vakuuttunut siitä onko kaikki oleellinen tullut hoidettua. Mutta onneksi on netti ja isukille jätetty avoin valtakirja hoitaa mahdollisia eteen tulevia asioita.

Tällaiselle reissulle lähtö on minulle iso juttu. Ja tuntui niin hyvältä, kun oma seurakuntani siunasi minut matkaan ja sain vielä saatesanoiksi mukaan Psalmin 121:

”1 Matkalaulu.
Minä nostan silmäni vuoria kohti
- mistä minulle tulee apu?
2 Apu minulle tulee Herralta,
taivaan ja maan Luojalta.
3 Hän ei salli sinun jalkasi horjua,
sinun varjelijasi ei torku.
4 Katso, hän, joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku.
5 Herra on sinun varjelijasi,
Herra on suojaava varjo sinun oikealla puolellasi.
6 Aurinko ei vahingoita sinua päivällä eikä kuu yöllä.
7 Herra varjelee sinut kaikesta pahasta,
hän varjelee sinun sielusi.
8 Herra varjelee sinun lähtemisesi ja tulemisesi
nyt ja ikuisesti”

Näiden Psalmin sanojen saattelemana on hyvä lälhteä matkaan! Vaikka näennäisesti reissaankin yksin, en koskaan kuitenkaan ole yksin.

Moni on kysellyt reissuni reittiä ja aikataulua. Tässä se nyt on: Tänään 6.8. lennän Budapestin kautta Zagrebiin, jossa vietän seuraavat reilut kolme kuukautta (tästä lisää tuonnempana). 17.11. jatkan matkaa Lontooseen, jossa viivyn yhden yön jatkaakseni seuraavana päivänä Miamin kautta Dominikaaniseen tasavaltaan, Santo Domingoon. Joulukuun 15. päivä lennän takaisin Miamiin, josta jatkan Los Angelesin kautta edelleen Fidzille, Nadiin. Joulua vietän jossakin palmun alla ja matka jatkuu tammikuun 27. päivä Australiaan, Cairnsiin, jonne lennän Brisbanen kautta. Cairnsista köröttelen bussilla jälleen Brisbaneen, jossa toivottavasti vihdoin pääsen tapaamaan Australian sukulaisia. Brisbanesta matka jatkuu Sydneyyn, josta lennän Perthiin. Perthistä on jatkolento 2.3. Balille, Indonesiaan. Indonesiaan, Malesiaan ja Thaimaahan olen varannut aikaa kolmisen kuukautta. Paluu Helsinkiin on 31.5. Bangkokista. Matka Balilta Bangkokiin menee seikkaillen omia teitä. :)

Mutta ensin siis edessä on reilu kolme kuukautta Zagrebissa. Miksi Kroatia, on aivan oma stoorinsa. Matkaa suunnitellessani halusin sisällyttää siihen myös vapaaehtoistöitä. Keväällä juttelin Suomen Adran ulkomaanasioista vastaavan Heimo Lempisen kanssa ja kyselin häneltä mahdollisuuksia päästä johonkin Adran projektiin mukaan jonnekin päin maailmaa. Heimo lupasi selvitellä asiaa kesäkuun alussa Bangokissa Adran johtajien palaverissa. Bangkokista tuli sitten viestiä, että kiinnostaisiko Kroatia, siellä olisi kovasti tarvetta avulle. Vastaus oli siis kyllä, kun tässä nyt ollaan matkalla Zagrebiin.

Viime viikolla olin Skype-yhteydessä Kroatian Adran johtajan kanssa ja sain hieman kuulla, mikä minua odottaa. Työkenttänäni on Adran vapaaehtoiskeskuksen perustaminen Kroatiaan. Ei mikään pikku juttu... Aika pieneksi itsensä ainakin tässä vaiheessa tuntee, kun edessä on kielimuuri ja Kroatian lainsäädäntö. Saan kuulemma apua joltakin kroatialaiselta kieliasioissa ja toivottavasti vähän muutenkin :) Jännityksellä jään odottamaan, mitä Kroatia tuo tullessaan... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti