lauantai 27. syyskuuta 2014

Pimp my Pump

Törmäsin eilen sattumalta netissä yhteen paikalliseen pitkän linjan geokätköilijään. Kysyin hänen suosikkejaan Zagrebin kätköistä. Hän kertoi Pimp my Pump (tuunaa pumppuni) -sarjan olevan suosikkinsa. Kun kysyin, onko hän löytänyt kaikki sarjan kätköt, hän vastasi, että tavallaan... Hän on kätköjen omistaja :D Koska tälle päivälle ei taas ollut mitään tehtävää, päätin lähteä hakemaan sarjan kätköjä. Ensin piti tietysti saada geofillari täyteen iskuun, joten poikkesin naapurissa olevaan pyöräkorjaamoon. Sieltä löytyi erittäin mukava, kielitaitoinen ja palvelualtis herra, joka fiksasi satulan kuntoon, rasvasi ketjut ja laittoi lisää ilmaa renkaisiin. Hän katsoi, että eturengas alkaa olla ihan loppu, jonka olin itsekin todennut jo yrittäessäni pumpata itse ilmaa renkaaseen. Kysyin, mitä uusi rengas ja sen vaihto maksaa ja onko hänellä renkaita. Ei ollut varastossa, mutta saa kyllä ja hintaa tulee 100 kunaa (13€). Totesin, että toivottavasti rengas vielä hetken kestäisi ja kysyin, paljonko olen velkaa tämän kerran huoltotoimista. Mies naurahti ja sanoi, että ei mitään - tulet vielä takaisin! Hyvillä mielin suuntasin siis kätköjen kimppuun. 

Jokaiselta kätköltä löytyi tuunattu pumppu, joka esitti jotakin henkilöä/hahmoa, kuuluisaa paikkaa tai tuttua esinettä. Nyt seuraakin sitten leikkimielinen tietokilpailu, kuka tunnistaa eniten ketä tai mitä kukin pumppu esittää! Vastauksia vaan viestikenttään :) Ja älkää luulkokaan, että minä olisin tunnistanut nuo kaikki! Oikeat vastaukset tulevat noin viikon päästä.

1. Ensimmäiseltä kätköpaikalta löytyi tämännäköinen herra. 

2. Tämän herran ohi olen fillaroinut lukemattomia kertoja kaupungilla käydessäni. Monta kertaa olen ajatellut pysähtyä tämän kuvaamaan, mutta nyt vasta se toteutui.

3. Tämänkin ohi olen monesti ajanut, mutta nyt huomasin sen vasta ensimmäistä kertaa.

4. Tämän herran lähituntumasta löytynyt kätkö oli erittäin hieno toteutus. Annoin favon.

5. Tälle pumpulle joudun vielä palaamaan, sillä naapurin herra oli leikkaamassa viiniköynnöstään eikä kätkön etsiminen ollut mahdollista hänen silmiensä alla.

6. Synkältä näyttää ja tekstistä saa apuja :) 

7. Tätä pumppua sainkin kuvailla tovin, kun pari jästiä oli parkkeerannu kätkön viereen.

8. Tämä pumppu oli oikea ilopilleri, mutta itse kätkö jäi tällä kertaa löytymättä.

9. Tämä pumppu on tuunattu naistenpäivänä kaikkien naisten kunniaksi. Söpö :)

10. Jos tähän mennessä jotkut on ollut hankalia tunnistettavia, niin tästä ei voi erehtyä. Tuon värisiä hiuksia kun ei kovin monella ole :)

11. Tämäkin pitäisi olla suht helppo (kätkön löytyminen ei tosin ollut helppoa). Maasta saa ehkä paremman kuvan alkuperäisestä mallista.

12. Tämän tunnistaminen vaatii hieman Zagrebin tuntemista, mutta Googlekin on keksitty :)

Niin se kätkökärpänen taas pääsi pahasti puraisemaan... Mutta kun tätä aikaa tuntuu olevan, niin onhan se mukavaa, kun on mielekästä puuhaa, mihin ajan käyttää. Ja samalla saa siinä sivussa reippaasti raitista ilmaa, liikuntaa ja näkee uusia paikkoja Zagrebista! Vielä jos löytyisi kaveri kätköjä kiertämään, olisi se vielä hauskempaa (Pia, mun on ikävä sua! Sun kanssa oli niin kivaa kätköillä.)

1 kommentti:

 1. No niin, on aika julkistaa oikeat vastaukset, vaikka tänne ei yhtlään yritystä olekaan tullut. Sähköpostiin kyllä tuli :)
  1. Lou Reed
  2. Pac-Man
  3. The Warriors
  4. Salvador Dali
  5. Mr. Spock
  6. Darth Vader
  7. Picasso
  8. Tämä oli ihan vaan "Happy"
  9. Ruusu
  10. Marge Simpson
  11. Rubiikin kuutio
  12. St. Mark's Church

  VastaaPoista