perjantai 24. lokakuuta 2014

Syksy saapui

Sade ropisee ikkunalautaa vasten, ulkona on harmaata ja viileää. Lokakuun 22. päivä kesä vaihtui syksyksi. Tiistaina 21. päivä fillaroin vielä t-paidassa kätköjen perässä, mutta keskiviikkona jouduin kaivamaan fleecen, hanskat ja goretex-takin esiin. Aika raikkaalta ilma tuntui, kun lämpötila oli pudonnut edellisestä päivästä n. 15 astetta. Mutta minähän kestän tämän kyllä - minun syksy kun jatkuu tänä vuonna jokseenkin tasan kolme viikkoa. Sitten alkaa taas kesä - ja sitä jatkuu seuraavat kymmenen kuukautta :D


Zagrebin modernin taiteen museo syksyisen illan hämärässä.

Tämä viikko on ollut taas täysi lomaviikko. Reiluun viikkoon en ole kuullut pihaustakaan pomosta, vaikka olen hänelle pari sähköpostia lähettänyt ja kysellyt ohjeita vaiheessa olevien projektien jatkamiseen. Perin omituista tämä vapaaehtoistyö täällä Kroatiassa on... No, ihan vapaaehtoisesti olen sitten noita kätköjä edelleen etsinyt. Nyt on Kroatiasta jo 195 löydettyä kätköä. Keskiviikkoiltana tapasin pari muuta kätköilijää. Täällä on yksi mysteerikätkö nimeltä "Connection". Sen logatakseen (ja koordinaatit saadakseen) täytyy osallistua vähintään yhteen Zagrebissa järjestettävään kätköeventiin tai vaihtoehtoisesti sopia tapaaminen kätkön omistajan kanssa. Koska eventejä ei ole ollut tarjolla, sovin tapaamisen kätkön omistajan kanssa. Tapaamiseen tuli myös yksi hollantilainen kätköilijä, jonka vaimo on kroatialainen. He sattuivat olemaan juuri samaan aikaan Zagrebissa. Tapaamisessa sain hyviä vinkkejä muutamien muiden mystien ratkomiseen. Zagreb kun on mystien luvattu kaupunki! Niitä on täällä melkoinen määrä. Nyt kun olen lähietäisyydeltä jo lähes kaikki perinteiset ja multikätköt etsinyt on pakko alkaa ratkoa mystejä, jos aikoo vielä kätköjä etsiä.


Tämä kätköpaikka osoittautui erittäin haastavaksi minulle. Kuten kuvasta näkyy, siinä on tyyny. Viereisellä penkillä on pahvia istuinalustaksi. Penkkien välissä on puinen laatikko, jossa on erinäisiä tavaroita. Tähän saakka joka ikinen kerta, kun olen yrittänyt tältä paikalta kätköä hakea, penkillä on istunut sama vanha mies, jonka kodiksi olen nämä penkit todennut. Nyt sateen jälkeen miestä ei näkynyt ja onnistuin loggaamaan kätkön.


Tämä tiukka täti vartio tuimasti yhtä kätköä. Sen esiin kaivaminen vaati melkoisia harhautusliikkeitä, sillä aivan patsaan vieressä, parin metrin päässä, on kahvilan terassi. Kävin tällä kätköllä vielä kesäkelien aikaan, jolloin terassilla istuskeli useita ihmisiä kuppostensa ääressä. Kamera oli jälleen kerran loistava harhautuskeino. Tuli muuten otettua aika monta lähikuvaa mitä erinäisemmistä osista patsasta :D


Tämän modernin kirkon takaa löytyi myös yksi kätkö. Kotona, kun ottamiani kuvia katselin, huomasin aika mahtavan yksityiskohdan kuvasta! Kuvassa on kirkko ja vihreä valo... Eikös jokaisen kirkon ovella pitäisi palaa jatkuvasti vihreä valo toivottamassa ihmiset tervetulleiksi kirkkoon!

Tänä viikonloppuna Zagrebin adventtiseurakunnat järjestävät Essence of Worship -koulutustapahtuman. Vasta tänään tajusin, kun katsoin tapahtuman ohjelmaa uudestaan, ketä tänne on tulossa kouluttamaan... Olin kyllä katsonut nimet aikaisemmin, mutta silloin ei vielä lamppu syttynyt. Nyt alkoi raksuttaa. Vieraileviksi kouluttajiksi ovat tulossa mm. Kart ja Tihomir Lazic, jotka vastasivat vuosi sitten Serbian nuorisokongressin musiikista! Odotan todella innolla, mitä viikonloppu tuo tullessaan!!! Erityisesti huomisillan konsertti kiinnostaa kovasti.

Konsertista tulikin mieleen, että tässä viikolla, kun aikaa on ollut, olen hieman suunnitellut tulevaa ja tehnyt jo joitain varauksia matkan varrelle eteenpäin. Yksi odotetuimpia juttuja matkan varrella on Sydneyn oopperatalon näkeminen ja kokeminen. En halua vain nähdä taloa vaan haluan ehdottomasti nähdä siellä myös yhden oopperan. Niinpä lippu Madama Butterflyn esitykseen helmikuun lopulle on jo hankittu. Liput tulivat myyntiin maanantaina ja halusin varmistaa pääsyni oopperaan ostamalla lippuni niin kauan kuin niitä vielä on tarjolla. Jostain olen kuullut, että lippuja ei välttämättä enää lähempänä ole saatavilla. Kun kerran Australiaan ajatukset suuntasin, niin hankin saman tien bussipassin Cairnsista Sydneyyn. Vielä pitäisi ostaa lentolippu Sydneystä Perthiin, niin sitten Aussien kohdalta tärkeimmät hankinnat olisi tehty. Aika huikeelta tuntuu, että reilun kolmen viikon päästä olen jo matkalla eteenpäin uusiin seikkailuihin... Tuskin maltan odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti