sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Guam


Joululoma oli ja meni. Ja kohta on tammikuukin historiaa. Elämä Kosraella jatkuu vanhaan malliin - saaren ajassa. 😁 Mutta tässä nyt vihdoin ne Guamin kuulumiset marras-joulukuun vaihteesta. Kyseessä oli rehtoritapaaminen, johon kokoontui lähes kaikkien sisarkoulujemme rehtorit ympäri Mikronesian. Itse kokoukset kesti vain kolme päivää, joista viimeinen oli vain puolikas päivä yhdessä pastoreiden kanssa (joista useat toimivat koulujemme johtokunnan puheenjohtajana), mutta reissussa vierähti silti viikko. Kiitos näiden harvojen lentojen sekä viikonlopuksi järjestetyn ohjelman. Viikonloppuohjelma tosin oli pariskunnille, joten yllättäen minulla oli vapaa viikonloppu Guamilla, mistä en ollut lainkaan pahoillani! Ja kun vielä minulle tarjottiin vähän niinkuin "hyvitykseksi" (kun sinkuille ei ollut järjestettyä ohjelmaa) auto käyttööni, jotta pystyin järjestämään itse itselleni ohjelmaa, oli kaikki enemmän kuin hyvin! 


Tämä viihtyisä hotelli toimitti kodin virkaa Guamin visiitin ajan. Huone oli enemmänkin kuin pieni huoneisto, jossa oli sohva + sohvapöytä, ruokapöytä tuoleineen, jääkaappi, vedenkeitin + kupit, lavuaari, vaatekaappi, mukava sänky ja tietysti kylppäri perusvarustuksella.  Hotelli sijaitsi suhteellisen rauhallisella paikalla lähellä Tumon Bayta ja monia hyviä shoppailupaikkoja. Shoppailua tulikin harrastettua ihan kiitettävästi, kun Kosraella siitä ei voi kuin haaveilla. Matkalaukku oli täynnä erinäisiä ruokatarvikkeita ja muutamia uusia vaatteita. Mutta hassuinta oli tosiaan se, että shoppailu keskittyi lähinnä ruokaan! 

Ruoka nousi tällä matkalla suureen rooliin! Tässä olemme rehtoreiden (ja heidän perheidensä) kanssa yhteisellä päivällisellä Meksikolaisessa ravintolassa. Vieressäni oikealla puolella Chuukin koulun rehtori Ruth miehensä ja kahden lapsensa kanssa, vasemmalla Ebeyn rehtori Raian vaimonsa ja lastensa kanssa. Meksikolaisen ravintolan lisäksi pääsin nautiskelemaan mm. Intialaisesta, Thaimaalaisesta ja tietysti ihan perusamerikkalaisesta ruuasta. Yksi uusi kokemus ravintolatarjonnassa oli pizzeria, jossa sai itse koostaa pizzansa täysin omien mieltymystensä mukaan. Ensin pohja, sitten soosit, juustot, täytteet ja mausteet. Tarjolla oli valtava valikoima erilaisia täytteitä ja juustonkin sai vegaanisena. Lopputulos oli äärettömän herkullinen!


Lauantai-iltapäivä kului rattoisasti saarta tutkaillessa. Sain "oppaaksi" ja matkaseuraksi ihanan Doran tyttärensä kanssa. Yhdessä oli kiva kierrellä ja tutustua saareen. Ensimmäinen "must see" oli tietysti Guamin sisarkoulumme.

Meidän tutkimusmatkamme suuntautui Guamin eteläosiin. Matkan varrella piti pysähtyä kuvaamaan aina kun vastaan tuli hienoja maisemia. Mikäs siinä oli poseeratessa, kun meillä oli huippuinnokas kuvaaja mukana! 


Paikallinen "hyppytorni"


Yksi pysähdyspaikoista. Hienot maisemat ja toiseen maailmansotaan liittyviä rakennelmia sekä tykkejä.


Kun täällä pikkusaarella asustaa, oli vesipuhveli minulle suuri nähtävyys! Täällä Kosraella kun ei juuri sikaa isompia eläimiä näy.


Doran työpaikka, joka sijaitsi hyvin lähellä hotelliani. Onneksi ei tarvinnut tämän laitoksen palveluihin turvautua.

Two lovers point. Huikeat maisemat ja taustalla surullinen tarina - nykyajan Romeo ja Julia.

Siinä ne kaksi rakastavaista ikuistettuna.

Hovikuvaaja taas vauhdissa.

Kun kerran kaikki muutkin otattivat tässä kuvia itsestään, niin pitihän minunkin.

Sunnuntain päätteeksi Dora vei minut joulukonserttiin paikalliselle baptistikoululle. Konsertti oli oikein mukava lisä muutenkin jo mukavaan viikonloppuun ja koko viikkoon Guamilla. Mutta kyseessä ei ollut vain konsertti, vaan sen jälkeen koulun liikuntasalissa oli toimintaa lapsille. Yksi suuri hitti oli seinäkiipeily, jota tämäkin ihana pikkuinen sitkeästi yritti. Kuten kuvasta näkyy, hieman apua siinä tarvittiin ja kun auttajan käsi ei enää yltänyt tukemaan, matka tyssäsi siihen, mutta pikkuinen nautti silminnähden, että sai yrittää!

Koulun pihamaa ilta-/jouluvalaistuksessa. Täysikuu vielä antoi oman lisävalonsa.

Paluumatkalla pääsin ihailemaan lentokoneen ikkunapaikalta matkan varrelle jääviä atolleja. Tämä oli jossakin Chuukin ja Pohnpein välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti