perjantai 8. syyskuuta 2017

Hawaii

Kiireistä on rehtorin elämä ollut! Mutta vihdoin on taas aikaa palata hieman ajassa taaksepäin ja kurkistaa, mitä kaikkea uuteen työhöni on jo ehtinyt sisältyä. Kuten jokainen minut tunteva tietää, matkustaminen on yksi rakkaista "harrastuksistani". Niinpä en yhtään pistänyt pahaksi, että uusi työni vei minut heti alkajaisiksi Hawaijille vuotuiseen rehtorikokoukseen ja vastaanottamaan uudet opiskelijalähetit. Tässä pieniä makupaloja tuolta reissulta.

Principal's life has been busy! But finally I have some time to look back and check what's all my new work has been. As all who really know me, know that I love traveling. So I didn't mind that I "had to" travel to Hawaii to our annual principals meeting and new student missionaries orientation. Here are some shots from Hawaii trip.

Rehtorikokous ja orientaatio pidettiin Hawaii Mission Academyn tiloissa Honolulussa. Ensimmäistä kertaa elämässäni pääsin Hawaijille ja mieleen nousi muistot lapsuudesta, kun tohkeissaan puhuttiin Honolulusta, vaikka minulla ei ainakaan ollut pienintäkään hajua, että sellainen paikka on oikeasti edes olemassa... Nimi vaan kuulosti niin hassulta!
Meetings and orientation were in Hawaii Mission Academy in Honolulu. That was my first time in Hawaii and remembered my childhood when we were talking about Honolulu, though at least I didn't have an idea that it was a real city... The name just sounded so funny!

Uudet opiskelijalähetit siunattavana tehtäväänsä jumalanpalveluksessa Kailuan kirkossa.
New student missionaries in Kailua church where they were dedicated to their mission.

Vehreiden Pohnpein ja Kosraen jälkeen Hawaijin kuivuus ja karuus näytti niin erilaiselta mihin silmä oli tottunut. Pohnpein lapset eivät edes tienneet, mitä kaktukset ovat ja Hawaijilla ne ovat paikoitellen lähes ainoa kasvillisuus.
After living in green and fresh Pohnpei and Kosrea, dry and bald Hawaii was so different my eyes were used to. Children of Pohnpei didn't even know what are cactuses and in Hawaii those are the only plants in some places. 

Sapatti-iltapäivällä patikoimme Makapuu Pointin majakalle ihailemaan maisemia.
On Sabbath afternoon we hiked to the Makapuu Point Lighthouse to enjoy the view.

Näkymä huipulta toiseen suuntaan.
The view to another side.

Ja vielä kolmanteenkin suuntaan...
And to the third side...

Sapatti-iltapäivä jatkui Sandy beachillä mm. picnicin merkeissä.
We continued our Sabbath afternoon at Sandy beach and had a picnic there.

Tämä kaveri ei tainnut olla saimaannorppa... Mutta rento kaveri se oli ja uni näytti maistuvan, vaikka turistit kävi kuvaamassa ihan vieressä.
This fellow was not a Saimaa ringed seal...But it was relaxed and enjoyed napping even when tourists took pictures right next to it. 


Yhtenä aamuna tuli patikoitua Diamond Headille ihailemaan auringonnousua ja hienoja maisemia.
One morning we hiked up to the Diamond Head to enjoy sunrise and gorgeous view.

Alhaalla siellä jossakin näkyi majakka.
Some where down there was a lighthouse. 

Näkymä Honoluluun. Kaupungilla tuli käytettyä aikaa aina kun vain mahdollista, sillä pikkusaarella vuoden asumisen jälkeen oli todella tervetullutta päästä shoppailemaan "oikeisiin" kauppoihin. Vaatteita tuli ostettua niin paljon, että ne täyttivät uuden lentolaukun.
Honolulu. I used a lot of time for shopping. After living in a small island I enjoyed shopping in the "real" stores. I bought so much new clothes that they filled my new cabin size suitcase.

Tässä Kosraen uudet opettajat rehtorinsa kanssa.
Here are the new teachers of Kosrae with their principal.

Ja tässä kaikki Guam-Mikronesian lähetyksen koulujen rehtorit ja apulaisrehtorit.
And here are all the principals and vice principals of Guam-Micronesian Mission schools.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti