maanantai 20. helmikuuta 2017

Kurkistus pinnan alle

Mä niin nautin, kun vihdoinkin pystyn kuvaamaan tuota pinnan alaista elämää! Nyt kun noita snorklausmahdollisuuksia on ollut tässä useampi ilman, että on tullut yhtään kuvaa tänne laitettua, niin päätin omistaa yhden postauksen ihan vaan kuville pinnan alta.

Alkuun muutamat korallikuvat ihan vaan värien takia. Kerta toisensa jälkeen sitä vaan ihmetellen ihastelee millainen väriloisto pinnan alta voi löytyä!

This time I'll show you some underwater pics. I just enjoy seeing all the colors of corals and fish! In the beginning some pics of corals.


Yleensä noudatan sääntöä: "Katsoa saa, koskea ei", mutta tätä piti jostain kumman syystä päästä kokeilemaan. Yllätys oli melkoinen, kun tämä olikin pehmeää korallia!

Usually I obey the rule: "You can watch, not touch", but this time I wanted to touch. I was so surprised to noticed that it was soft coral!

Kalatkin on täällä ihan hassun värisiä ja välillä muutenkin hassuja. Nämä melkein nemot on kivoja kavereita. Alemmassa kuvassa vasemmassa reunassa oleva tyyppi ihastui kameraani niin, että se pyöri koko ajan kameran edessä. Oli hitusen haastavaa saada kuvattua liian lähelle pyrkivää otusta.

Fish have funny colors here and sometimes they are funny too. These almost nemos are nice fellows. One of those fish was so thrilled of my camera that is was swimming in front of it so near that it was almost impossible to take any pic.


Tällainenkin "köydenpätkä" sieltä pohjasta löytyi. Tosin tämä oli ihan elävä.
I found this "rope" from the bottom. But this "rope" was alive,


Näkyvyys syvemmällä oli hieman heikko, mutta kuvasta pystyy silti hahmottamaan melkoisen vonkaleen. Pituutta sillä oli ehkä metrin verran.
Visibility was quite poor but I hope you can see that huge fish. It was about one meter long.


Kaikki pohjasta löytyvä ei ole Luojan luomaa. Tämä lienee muistoja sodan ajalta.
Not all you found from the bottom is made by God. This one might be from the war.


Tuli ihan sellainen tunne kuin olisi uinut akvaariossa. :D
I felt like swimming in the aquarium. :D

Pikkufisujen jälkeen siirrytään hieman isompien otusten pariin. Valitettavasti nytkin kuvat ovat heikon näkyvyyden takia melko kehnoja, mutta ehkä niistä saa edes pienen mielikuvan siitä, millaisia otuksia ovat paholaisrauskut (Manta Ray). Oli huikeaa päästä ihailemaan niitä niiden kutupaikalle. Alkuun olin ihan pettynyt, kun näin ensimmäiset yksilöt. Ne oli paljon pienempiä, kuin kaikki olivat kertoneet ja mitä odotin. Ei todellakaan lähellekään kolme metriä kärkiväli. Mutta kun vihdoin se uros liiteli paikalle, piti todeta, että onhan se kunnioitusta herättävän kokoinen!

After those tiny fish here comes little bit bigger ones... Sorry about poor pics. The visibility was poor. I hope you can still get an idea what kind of creatures Manta Rays are. It was so great to see them! At first I was disappointed when I saw the first ones. They were a lot of smaller what I've heard. But when I saw the male one, it was huge!


Lopuksi vielä muutama pötkylä, eli merimakkara. Aina ne ei suinkaan ole niitä mustia makkaroita.
Finally a couple of sea cucumbers. They are not always only the black ones.

1 kommentti: