keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulupuu on rakennettu

Meille suomalaisille jouluKUUSI on se ainoa oikea joulupuu. Täällä Pohnpeilla ei kuusia pahemmin näy (paitsi muovisia), joten jos haluaa elävän joulupuun, on hieman sovellettava. Koululla pistettiin oppilaat ideoimaan jokaiselle luokalle oma joulupuu, jossa oli suotavaa näkyä paikallisuus ja mielellään myös kierrätys. Joulupuut koottiin yhtenä iltana liikkasaliin, johon oli kutsuttu vanhemmatkin ihastelemaan oppilaiden (ja opettajien) hengentuotoksia. Paikalla oli tietysti arvovaltainen raati arvioimassa puut ja parhaat palkittiin suurella määrällä mainetta ja kunniaa! Tällaisia puita illassa nähtiin:

Eskarilaisten joulupuun runkona toimi kookospalmun oksa. Pääasiallisina koristeina paikallinen hame ja ystävyyden ketju.
Christmas tree of kindergarten was made of coconut palm. It was decorated with local skirt and the chain of friendship.

Kolmasluokkalaisten puu oli rakennettu tyhjistä, puolen litran vesipulloista. Koristeina olevissa paketeissa oli luokan oppilaiden kuvia.
Third grader's tree was made of empty half a liter water bottles. It was decorated by gifts with pictures of students.

Nelosluokkalaiset luottivat myös kookospalmun oksiin.
Forth graders had also a Christmas tree of coconut palm.

Vitosluokkalaisten joulupuu oli joku paikallinen kasvi, joka oli koristeltu paikallisin hedelmin.
The Christmas tree of fifth graders were some local plant, which was decorated by local fruits.

Tokaluokkalaisten joulupuu oli riippuvaa sorttia.
The Christmas tree of second graders were hanging one.

Kutosluokkalaiset turvautuivat perinteiseen muovikuuseen, sillä luokan pojat karsivat "hieman" liian innokkaasti puuksi alunperin kaavaillun paikallisen version...
Sixth graders had traditional plastic tree because the boys were "little" bit too eager to trim their original local tree...

Lukion kakkosluokan puu oli hyvin suklainen.
The tree of high school Sophomores was a chocolate tree.

Lukion päättävän luokan ilmapallopuu.
The balloon tree of high school Seniors.

Lukion kolmannen luokan bambupuu.
The bamboo tree of high school Juniors.

Ekaluokkalaisten puu oli rakennettu simpukoista ja kierrätyspaperista.
First grader's tree was built of shells and recycling paper.

Vasemmalla kasiluokkalaisten pumpulipalloista loihdittu joulupuu. Puun sisällä on Jeesus-lapsen seimi. Oikealla lukion ekaluokkalaisten sininen joulupuu.
On the left side there is eight grader's Christmas tree made of cotton balls. Inside the tree is a manger of Jesus. On the right side there is Freshmen's blue Christmas tree. 
Raati jakoi mainetta ja kunniaa kolmessa sarjassa: Visuaalisuus, parhaiten esitelty puu sekä kokonaiskisa. Visuaalisuudesta palkittiin nelosluokkalaisten kookospuu ja paras esitys meni lukion kakkosluokkalaisille, jotka päättivät esityksensä heittelemällä kourakaupalla karkkeja yleisöön. Kokonaiskilpailun voiton korjasi kasiluokkalaisten pumpulipallokuusi.

1 kommentti:

  1. Kyllä on päästetty mielikuvitus valloilleen. Ja tulos on hieno.

    VastaaPoista